Mand i jakkesæt

Nyt jakkesæt til kæresten? [5 gode råd]

Det kan være svært at sortere i de mange muligheder på markedet, når man er på udkig efter det rette jakkesæt.

Et jakkesæt er for mange ligeledes noget, man kan betegne som et homogent produkt. Altså produkter, hvor det kan være svært at se, hvad forskellene mellem de mange jakkesæt reelt set er. Trods sandheden i dette er der dog alligevel elementer, der adskiller jakkesættene fra hinanden.

Dette blogindlæg besvarer tre hyppige spørgsmål, som forhåbentlig kan hjælpe dig videre i din overvejelsesproces. Til sidst i indlægget finder du 5 råd, som er til dig, der lige nu er på udkig efter en stor gave til din kæreste – et nyt jakkesæt.

Hvad skal jeg være opmærksom på?

Der er forskellige ting, du bør være opmærksom på, når du tager på jakkesæt-indkøb. Hvis din kæreste allerede har et jakkesæt, bør du tage det med eller tage mål af det, når du skal på køb efter det næste. Det er nemlig vigtigt, at jakkesættet bliver skræddersyet efter lige præcis hans mål.

Det næste du skal overveje er, hvilken type jakkesæt din kæreste ønsker. Mange vælger at gå med de italienske metervare, da deres materialer er kendt for at være blandt det bedste på markedet. Sammenlignet med et amerikansk jakkesæt, er reverset i et italiensk jakkesæt typisk dybere, og uldkvaliteten er samtidig en smule tyndere. Det gør, at sættet falder løsere og føles mere behageligt at have på.

Det sidste du bør være opmærksom på, er, om din kæreste er vant til at bære vest inde under jakken. Et jakkesæt med vest betegnes af nogle som det ultimative sæt. Derfor bør du også overveje, om en vest vil være prikken over i’et.

Hvad er et jakkesæt med stretch?

Det kan være, at du nu tænker: “Det lyder som en dyr omgang.” At købe et jakkesæt kan være rigtig dyrt, men det behøver det ikke at være. Du bør naturligvis finde et jakkesæt, hvor balancen mellem dit budget og din kærestes præferencer harmonerer.

Når det så er sagt, er det vigtigt, at du er opmærksom på, om din kæreste er vant til at gå i et jakkesæt med stretch. Der er eksempelvis en verden til forskel, når det kommer til habitbukser med eller uden stretch. En mand med relativt store lår kan blive lettere irriteret, hvis hans habitbukser strammer i sådan en grad, at han ikke kan tænke på andet.

Ligeledes kan stretch i selve jakken have en stor indflydelse på den generelle komfort. Hvis din kæreste er bredskuldret, og til tider finder det besværligt at købe skjorter, – og jakkesæt for den sags skyld – kan du med fordel investere i et jakkesæt med stretch.

Bagsiden ved at købe denne type jakkesæt er, at det ofte koster en smule mere, når man sammenligner med prisen for et jakkesæt uden stretch. Dog bør du ikke vælge et jakkesæt uden, hvis din kæreste kun vil gå med stretch jakkesæt. Så hellere bruge de ekstra hundrede kroner for den rette komfort, så sættet ikke ender med at samle støv i skabet.

Skal jakkesættet bruges til arbejde i eller skal I til bryllup?

Dette afsnit omhandler nogle lidt mere reflekterende spørgsmål i forhold til, hvordan personlighed og begivenhed kan spille ind i forhold til at vælge det rette jakkesæt for lige præcis din kæreste.

Hvis jakkesættet er til arbejdsbrug skal det både være stilrent, komfortabelt at have på, men også slidstærkt. I dette tilfælde kan det være oplagt at kigge efter et italiensk jakkesæt med naturligt stretch.

Det fine materiale og den naturlige stretch gør, at kroppen kan slappe af og har mulighed for at ånde. Så samtidig med at din kæreste ser nydelig ud, er det altså både fuld komfort og bevægelighed.

Hvis du og din kæreste derimod skal til bryllup kan du overveje, om du skal gå efter noget mere festligt. Det kan være, at du synes, at han trænger til noget anderledes end de vante sorte og mørkeblå sæt. Måske en jakke og et par habitbukser i tern eller striber?

Det behøver nødvendigvis ikke være fyldt med en masse forskellige slags tern. Du kan vælge en klassisk mørkeblå som base, og så kombinere det med nogle lidt større firkanter for at give sættet lidt ekstra kant.

Hvis du nu tænker, at du er nogenlunde klar til at tage på jagt, bør du lige læse disse fem råd, inden du går online eller besøger butikker.

5 råd til dig, der kigger efter et nyt jakkesæt til din kæreste!

  1. Undgå store brands, da det ofte er muligt at få bedre kvalitet til billigere penge hos en lokal specialist
  1. Undersøg mulighederne nøje og vælg ikke nødvendigvis den forretning, du kender bedst
  1. Find et sted, hvor servicen er kendt for at være blandt de bedste i klassen. Dette råd kan være afgørende for, om du går ud med det helt rigtige sæt. Find en forhandler med specialister, der har en dyb passion for produktet
  1. Ring til forretningen på forhånd for at få en fornemmelse for personen, du kommer til at møde. Du kan meget hurtigt fornemme, om han eller hun er den rette til at hjælpe dig med at finde det næste jakkesæt til din kæreste
  1. Spring ud i det uvante og prøv kræfter med farver eller mønstre, som din kæreste ikke er vant til. Han bliver helt sikkert rigtig glad for få noget, han ikke lige havde regnet med, når han opdager, at gaven er et jakkesæt

Forhåbentligt har dette blogindlæg bidraget til, at hele købsprocessen nu er smule mere overskuelig. Hvis du følger rådene i dette indlæg, er jeg ikke i tvivl om, at din kæreste kommer til at få et stort smil på hans læber, når han ser gaven.