Kærestepar der er på fisketur sammen

Gaveidé: Tag din kæreste eller ven med på fisketur

Har du en kæreste, en ven eller far, der elsker lystfiskeri? Så kan du overveje, om vedkommende fortjener en særlig gave i år. Uanset om du er en erfaren lystfisker, så kan det sagtens lade sig gøre på forskellige niveauer. Det kræver bare, at du finder den helt rigtige sø at fiske i.

Nedenfor får du en guide til, hvordan du giver den perfekte fisketur i gave til en, du holder af.

Hvor skal I fiske?

Når du skal vælge det helt rigtige sted at fiske, så er der flere – faktisk mange – muligheder i spil. Du skal nemlig overveje, om det skal være i havet, en å, put & take sø, kystfiskeri eller fjorde. Det er er klart, at der er forskelle på de forskellige steder.

Som udgangspunkt kræver lystfiskeri et fisketegn. Det gælder alle i Danmark, der er mellem 18 og 65 år. Det er nemlig ikke lovligt bare at tage ud at lystfiske i tilfældige have eller fjorde, som er offentlige fiskevande.

Når du skal lede efter dejlige områder at fiske i, har Danmark alverdens steder at vælge imellem. Her kan du vælge ud fra andre aktiviteter eller begivenhederne i byerne rundt omkring, hvis du gerne vil have hele oplevelsen med i gaven. Du kan læse meget mere på lystfiskerguiden.dk, hvis du vil vide mere om lystfiskeri i Danmark.

Put & Take søer

Der findes områder i Danmark, hvor du er fritaget. Her behøver du ikke et fisketegn for at få lov til at fiske. Det foregår i Put and Take søer. Her må du gerne fiske, men du må ikke tage din fangst med hjem. Alt, hvad du fanger, skal tilbage i vandet.

Put & Take er derfor essentielt, hvis hverken dig, din ven, kæreste eller far har fisketegn. Måske har I bare længe snakket om at tage på fisketur for at finde ud af, om det er noget for jer. I det tilfælde kan Put and Take søerne være oplagt til at teste, hvorvidt lystfiskeriet overhovedet er noget for jer.

Hvis du gerne vil have en dejlig ferie ud af det, kan du overveje at vælge et område som Vestjylland. Her ligger der mange forskellige søer – både naturlige søer med få hjælpemidler eller kunstige søer med strømvand.

Hvis du eller I endnu ikke har et fisketegn, kan I få det indløst på posthuse, grejbutikker i området eller turistkontorer. Her kan du enten købe det som dag-, uge-, eller årskort. Fisketegnet er også en oplagt gave, hvis vedkommende ikke har et tegn, men drømmer om at få lov til at fiske hyppigt. Mange finder ud af, at lystfiskeri er både hyggeligt og rart på samme tid.

Du får både frisk luft, samtidig med at du få en dejlig ro og idyl med i pakken. Sammen har I mulighed for at opleve de smukke naturområder i Danmark, hvor der er offentlige fiskehave. Selvom I er nybegyndere, kan det være, at I sammen finder styrken og modet på at blive endnu bedre lystfiskere. Det kan helt klart noget at fange sin egen aftensmad og gøre det med manér.

Find flere gode gaver til din kæreste lige her.