Glad ung mand

Sådan finder du en personlig gave til ham

Det kan være svært at finde en personlig gave til ham, du holder af. Uanset om det er din kæreste, bror eller en nær ven.

Gaven skal både være enestående og gøre et indtryk. Men den skal også gerne være noget, han har lyst til at bruge hver dag. Derudover vil de fleste af os også gerne undgå at give ham noget, han har i forvejen – eller endda risikere at give ham den selvsamme gave, han fik sidste år til jul af sin aldrende tante.

Derfor har vi udarbejdet en nem teknik og nogle spørgsmål, du kan bruge, når du skal finde frem til en personlig gave, der vil bringe ham glæde.

Sæt ord på hans behov, når du skal finde en personlig gave til ham

Indlevelsesevne er nøgle til at finde den perfekte personlige gave. Det betyder, at du vil få lettere ved at komme på den gave, der passer perfekt til ham, hvis du først sætte ord på de behov, han har.

Det kan derfor være en god idé at sætte sig ned med en notesblok og en blyant, og bruge fem minutter på at forestille dig hans liv og hverdag.

Sæt dig i hans situation.

Hvad har han brug for, som han ikke i forvejen har? Tænk blandt andet over, hvad han bringer op, når I taler sammen. Skriv alt ned, som du kommer i tanke om.

Løber han fem kilometer inden arbejde hver dag? Så kan det være, at han har brug for nye løbesko. Eller et smart sportsur. Bliver han ved med at beklage sig over, at hans pung er ved at falde fra hinanden? Så kan det være, du skal give ham en stærk og stilren kortholder fra BestMan.

Når du laver denne øvelse, skal du altid lige tjekke ind med dig selv, og sikre, at du ikke bare kommer med en lang liste af ting, som du gerne vil have – eller som du gerne vil have, at han havde. Det handler om hans præferencer, ikke dine.

Du kan også prøve at forudse hans fremtidige behov.

Skal han til at være far? Så kan det være, at han ville nok have godt af en omgang afslappende massage eller en god babyslynge.

Sæt ord på de ting, han elsker (og hvad, han er ligeglad med)

En god personlig gave lader ham gøre den ting, han elsker. Det betyder, at du virkelig skal dykke ned i, hvem han er som person.

Hvad er det, han altid kan tale om, eller lave, i timevis? Er der noget, han siger, at han har savnet?

Hvis han for eksempel er sportsfanatiker, kan du jo passende prøve at få en autograf fra en spiller, han er fan af, eller bestil en billet til en kamp, som I begge kan tage til. Det kan være værd at inddrage dig selv i gaven. Så får han noget ud af det, og du vil lære ham endnu bedre at kende.

Det er også vigtigt at afgrænse, hvad han ikke interesserer sig i. Hvis han elsker fransk mad, kan en god kogebog være oplagt – men ikke, hvis han kun er interesseret i at spise maden, frem for selv at lave den.

Find flere gode gaver til kæresten her.